Sorry Blog Saya Tak Cantik . Awak Follow Kita , Kita Follow Awak Balik Tau :D Thanks .

Hai.

Hi , assalamualaikum . lama nya tak update kan ? aha . Tahun ni , mmg agak sibuk sebab budak pmr study :p ecececeh . tuisyen luar aku rembat , tuisyen sekolah aku rembat . Tapi alhamdulillah aku dah selamat jawab bulan 10 haritu . memang kecut wehh . Soalan dia tak susah tak senang . Alhamdulillah aku boleh jawab . So now tunggu result nye aje :( takut jugak sebenarnya . Ahaha sekarang budak pmr sudah free :D


Okay , lepas habis exam . dekat sekolah boleh buat mcm rumah lah sendiri kan ? haha main kad uno kat belakang dewan , snap snnap semua . habis menggila dengan kawan kawan :') haihh cerita pasal kawan , rasa sedih sangat nk tinggalkan dorang . tak sangka pulak lepas balik sekolah , ibu panggil masuk bilik , and korang nk tau ibu ckap apa? dia cakap pasal pindah :'(


Gila weh , aku sedih sangat bila ibu cakap mcmtu . tapi , takkan aku nk melawan kan ? aku kena ikut juga. ibu kata , ''kalau nak berjaya , pengorbanan mesti ada'' hmm. aku kena tinggalkan dorang jugak. tak boleh nak rehat sesama lagi , tak boleh nak menggila sesama. hmm :'(



Eika :) dia classmate aku. dulu kitorang tak rapat mana pun. and bila masuk form 3 , kitorang rapat :') haha tak sangka pulak sama kelas dgn dia tahun ni . dia seorang yg gila , baik , penyayang . aku tau dia sayang aku xD hahahaha ! kan eika ? banyak kenangan dengan dia weh. dia tak pernah mengelak pun kalau aku ada problem. dia ada je nak dengar cerita aku . nak tau ? kitorang pernah gaduh dulu . ya allah , aku tak rela hidup kalau gaduh dgn dia. dia ni kalau perli . makan dalam tahu -.- tapi gaduh kitorang tak lama pun :) see , a friendship will not break if they still loving ! aku sayang dia sangat sangat . kita kawan sampai bila2 eika :')



Kitorang memang hari hari duduk dewan -.- lenguh segala sendi . hahaha ! one day cikgu bawak kitorang masuk bilik musik . aha kitorang masuk pertandingan menyanyi . bapak malu siot time nyanyi tu . hahahaha ! gila . ni geng kitorang . main bantai jelah masa nyanyi tu . hahaha



Time ni kitorang masuk pertandingan buat kek pula . alhamdulillah dapat nombor 3 . haha tengok lah siapa buat kan ? aicehh . semua bekerjasama nk buat kek ni . tapi sebenarnya aku tak terfikir pun nk menang . tapi menang pulak . hahahaa sebab apa ? sebab sedap lah kan :) hehe



happy sangat time ni weh :') time memang lastday kitorang sekolah . tapi tak dapat jumpa semua. kawan kawan aku ramai . semua aku sayang . aku takan lupa korang . sampai mati takkan lupa !



Nana . nina . Aku sayang dorang . dua dua ni gila ! hahaha . nina baru masuk permai tahun ni , kitorang rapat sejak main handball sesama . sebelum tu ramai orang kata dia ni teruk lah apelah . okay , aku sebenarnya jenis orang yg taksuka memilih. aku kawan dengan semua orang . time main handball sesama , training sama . kitorang bertambah rapat.  dia baik sebenarnya. tak sama lansung apa yg budak tu cakap dekat aku. dia caring . sekarang kitorang member baik . handball pun sama , olahraga pun sama. hahaha best kawan ngan dia ni. paling suka bila kitorang rempit sesama . dia pernah kata , " weh qura , bila kita naik motor sama sama mcm pasangan bercinta pulak kan ? hahaha . takpelah kau jadi boyfriend aku , aku jadi cikaro kau ye '' haihh :') aku ingat lagi semua tu . love !



Kakak sepet gila ;) hahaha . tah macamane lah kitorang boleh rapat . bila ingat ingat balik kitorang start kenal time zon pudu . olahraga .Time tu aku baru tau dia dengan amin . hahaha . kitorang tambah rapat selepas tu . selama aku kenal fatin , dia tak pernah pun buat aku sakit hati . dia baik sangat . aku anggap dia sebagai kakak . selama dia dengan amin , aku harap satu je . aku nak dia bahagia . aku taksuka dia menangis depan aku . aku taksuka ! kalau dia happy , aku pun happy. lepasni , takdelah jumpa dia lagi. takdelah round satu sekolah sesama lagi .gelak sesama lagi .rehat sesama lagi .j haihh . kak , awak memang senior yg terhebat yg pernah sy jumpa . hahaha sayang awak kak ! don forget me please :')



Aku bahagia ada kawan macam korang semua . banyak kenangan dengan korang semua . banyak sangat . act banyak lg gambar yg tak upload ni . tp takpelah yg penting aku sayang semua kawan aku . sampai bila bila . 














Thankyou-Thankyou :)

We are :)

Selamat petang dunia :) Hari ni cuti . Hari ni sangat  membosankan , tapi esok mungkin menggembirakan . Cuti 2 minggu , mak aii lama kan ? hmm , baru 3 hari cuti dah rindu someone ni :') Rindu kawan kawan . K chill . Awakkk hari jumaat hari tu ada sambutan hari guru . Meriah lah jugak . Best .

                                                                   
                                    Dalam kesempatan ini saya mengucapkan selamat hari guru :D
                                                          *Haru guru dah habis .


Hari jumaat tu , lepak dengan kawan kawan saya yang gila . Nana , chik , nina , intan .HAHA guys , korangg memang gila . Happy sangat dengan korang semua ! Dalam sejam duduk dewan dengar utusan bagai semua , rehat akhirnya . Pergi kantin jalan jalan then , aktiviti traidisional . #Ambik gambar :)




Time cikgu cakap cakap kat depan kitorang tangkap tangkap gambar kat belakang ;) 



                                                                
                Nina kata ni mama kedua dia , elok elok je nama nak dekat sama . Farahnina / sufina .
                                                                  Sama eh ?                      



Alololololo . Gambar aku takde pulak kat sini . K , serik jadi photographer -.-
atas bininya bawah lakinya :) Hahaha .



Nana dan acap . Mereka sweet :') Nana sayang acap , acap sayang nana . 
Nana , hope kau bahagia sayang .



Dua dua Mangkukayun ni . Hahahahaha . Kawan .
                                                      

Jalan jalan tengok cikgu bersukaneka , hahaha , kelakar doh . kiranya , function jugak lah . Then , si kakak sepet panggil ambik gambar . k , senyummmmm :) Hahaha . Lepas ambik gambar tengok show dekat depan . Best lah jugak . Dengar cikgu menyanyi dekat atas pentas. Hahaha , lagu lagu dorang nyanyi semua jiwang jiwang . semua cikgu dekat sekolah sporting :D 



Hahahaha , intan kau pandang manaaa -.-


K , apa yang ingin disamapaikan disini . Saya sayang kawan kawan saya . saya sayang guru guru saya .
Cuti 2 minggu ni kite balik kampung , evrything that's fun . Yaaa , i'm comingg :)



Iloveyouuuuuuu guys ♥ . 




Thankyou-Thankyou :)

Kejayaan demi kejayaan :')

EPISOD 1--Haiii :) Lama kan tak update .Okay . Hari ni jantung aku berdegup -degup , yeahh esok zon puduu --^-- . Series aku takut sangat . Aku takut kalah :( aku takut aku akan hampakan harapan cikgu . Tak tak tak ! Aku boleh , jyeah :D Cikgu mazrah kata ' Percaya dengan diri sendiri ' okay . Guys , aku ambik acara ini :


Aku sebenarnya takk tau nak cakap apa lagi . Apapun doakan aku berjaya okay ? Pingat emas satuuu :D



EPISOD 2 -

Alhamdulillahhhh :')


Kitorang berjayaa :) Tahun ni , smk seri permaisuri menang ! Johan keseluruhan semua kitorang bolot . Hahaha . Cikgu - cikgu pun happy kitorang lagi happy .


Athelic  



Okayy , that's all . kami semua hebat - hebat belaka . Thanksss :)




EPISOD 3 -

Bola Baling :)



Haiii korang , tangan aku tengah sakit sebenarnyaa tapi aku still bersemangat nak menaip . Goodjob quratu .
Tahun ni , handball dapat number two . Alhamdulillah , dapat jugak pingat . Kitorang susah senang sama - sama . Hahaha , Honestly , kitorang memang nak JOHAN , Tapi takde rezeki :) Nak buat macamana kan . Bukan salah sapa - sapa . Yang penting kite usaha . 



Efaa , sorry curik gambar . aku malas nak ambik gambar lain :) Otw nak pergi cochrane sempat lagi minah minah ni ambik gambar . Kay semangat , takpe - takpe . Btw , nana :: Thanks for evrything sayang . Kau dah berusaha nak menang , dan naib johan jadi milik kita . Cukup untuk kita semuaa . Efa : Kau pun sayang , thanks sangat - sangat . Dalam last minit aku ajak kau masuk , aku merayu dekat kauu . Dan kau terima , Hahaha . Dan kau tau perangai aku sebenarnyaa , aku memang kuat nangis :') Dia yang tenangkan aku time aku frust sebab kalah . Terima kasih sayang , iloveyou :)



Sorry sekali lagi efaa , hahaa curi gambar kau lagi . Aku seronok sangat bila  kita semua sama sama  kejar kemenangan . kita semua hebattt . Sampai bila - bila pun kita satu team . Nina : Thankyouuusoomuch sayang . Kau captain utk tahun nii , kau bagi effort kau utk team kitorang sedangkan kau dulu sekolah tasek . Bagi aku , kau sangat hebat . Kau selalu bg semangat dekat kitorang :) Kay , iloveyou .

Last , tahniah untuk kami semua . Interzon , kitorang akan menang . Insyaallah :)
*ILOVEMYTEAM





Thankyou-Thankyou :)

December .

#Orang kahwin
#Balik kampung
#Hang dgn kawan
#Duduk Rumah -.-

Hello blog :) Lama tak update , aku malas -.-
Semestinya bulan December adalah bulan yang paling aku suka . Harhar apa ? Takpayah tau . Tapi mungkin gambar kat bawah ni mebuatkan korang boleh tau . :
Hikhok :) Sebenarnya memang tak sabar dengan hari tersebut . Cehh ! Keyword dia '' Aku dah besar ''
Ohh , sukanya ayat itu :) Hahah . Takpe lagi 2 hari jaa . Eh , lupa pulak 


31 December , Hari yang kedua terbesar bg someone ni . Kakak saudara aku . Lusanya pada 29 December:) Yes , Hari pertunangan dia . Sebab tu aku cakap hari kedua terbesar . Yang terbesar Hari Perkahwinan dia nanti . Hurm , tempat kejadian nya dekat Kg guar , Manong , PERAK . My hometown. Mesti dia tengah nervous gila kan ? yelah tinggal 4 hari je lagi ni . Hahah , insayaallah semuanya akan berjalan dgn lancar . Nak dkt selamat dah kakak aku sorang ni . 


Kak , tahniah okay . Hope you sucsessfull on your engaged day :D
Loveyou :)



Tuptaptuptap . Dah nak masuk tahun baru kan ? Alhamdulillah Allah masih lagi panjangkan umur aku untuk hidup . Hurm :) untuk tahun baru ni banyak pembaharuan yg aku nak buat . Satu perubahan akan terselah . Dari segi pembelajaran , opps PMR -.- adesss . Itu elemen pertama , banyak lagi sebenarnya . Aku  harap tahun 2012 lebih baik dari  tahun sebelum ni . Insayaallah . And also , tahun depan aku akan slow dengan laman sosial ni ;) Dan mungkin Tak akan sentuh lansung blog ni . Tapi kalau ada masa yg sesuai , Iwill :D



Papa i love you . Aku nak tengokkkkkkkkk :'D Please anyone :') Takpelah aku pergi sendiri -.- .And you all know , cerita ni keluar pada tarikh 29/12 :)) Hahah siapalah yg nak nak bawak aku pergi , dgn duit dalam poket hanya untuk aku makan sorang , or utk belanja sekolah tahun depan :3 . Faham  Belanjalahhh . hikhikhik . I'll wait for this :') Anyway cerita ni mesti sweettt . Tak sabar nak tengok !



Okay blogers :) GTG . Assalamualaikum :)





Thankyou-Thankyou :)

No Function .

Haiii blogers . Amboi lama tak update . soorry aku sibuk .Kay dah seminggu cuti sekolah , amat meyeronokkan dan amat membosankan . Ohh betapa merinduinya kawan - kawan :') eee qurattu cengeng -.- . Cuti ni kasi habis enjoyy , dan aktiviti haram . Kerana , next year siapa yang lahir pada tahun 1997 akan dilanda peperangan besar di sekolah . PMR -.- . Wuuuuu syeramm nyee :) 


Wuu . kite pmr tahun depan . MakBapak kita sangat mengharapkan kejayaan kita :) MakBapak kita selalu doakan kejayaan kita . Kadang - kadang kite terdengar mak kita sebut nama kita dalam doa dia . Sedihnya dengar :') Alamakk #Zon sedih . Mak , kita janji , kite buat yang terbaik okay :) kite janji kita berubah and think's to archive victory  .  Kite janji kite balance kan sukan dgn akedemik . 


Ohhh , sekolahku -.- . Tiba - tiba nak bukak cerita pasal sekolah , #boring . kayy baca eh :) SMK Seri Permaisuri . Sekolah yang ke - 2 untuk sekolah menengah . Mula - mula aku macam orang kampung kat sekolah ni . Buat muka seringgit setengah . Hahah , memey ahh . Orang baru memang macam tu . Tapi , bila dapat kawan - kawan  macam mereka :



yes . Them . Bukan dorang je , ramai lagi :) hahah . Mula - mula yang baju pink tu orang pertama senyum dengan ikhlas dekat aku . ohh thankyou sayang . jasa kau tak pernah aku lupa .  sampai sekarang kita kawan baik kan ? :') yeke ? Then , barulah aku kenal dengan orang lain . Dah lama - lama aku biasa dengan dorang . Dapt kenal cikgu , cikgu - cikgu pun baik , sporting :) Iloveyou smksp :) 



Atototo . rindu kau dek :') Mana kau sekarang hah ? Akak tau kau sakit , and sori tak dapat nak melawat kau dik :') akak sibuk dengan family . Akak harap lepas kau operate kau tak sakit lagi kay :) Kau memang sememangnya adik yang paling bagus dan baik dan cantik dan comel . wuuuuuu . Banyak akak puji kau ye . suka letuwww . Nanti kalau ada rezeki , ada masa kita jumpa kay :')  Iloveyou dek ;)


Okay . Kite dah takde benda nak cerita . Sumpah tak tau lagi nak cerita apa :) Hahahahah ! kalau korang tengok cerita yang aku cerita , semua  bercampur . lalallaalalala :) Okay aku nak pergi cuti . Bai :)

#ILoveyou . puiih 







Thankyou-Thankyou :)

November :)

Hello :) November already . Alhamdulillah . Sekarang cuaca tak menentu kan ? Panas sekejap lepastu hujan . Cehh jadi peramal cuaca :) Kuasa Allah :') Korang yang membaca sehat ? Aku sehat . Hahah .
Final exam sudah habis , kita enjoyyyy :D Buat masa sekarang moto budak hot macam aku '' lepas exam kita blah '' . Kenyataannya ramai orang menyokong . Tapi aku takdelah tak datang sekolah sangat . Ada training olahraga -.- . Dua musim minggu depan , Memang training je lha . Athelic :) puuiihh .



Kejap je kan , dah masuk bulan november :') Rasanya baru updated pasal bulan september and oktober  haritu . Masa berlalu dengan pantas . Semalam kelas kitorang buat jamuan . Makan MCDonald :) Best :) Kitorang geeelak je memanjang dalam kelas . Bersama , haziq , azzam , afiq , zahirah , feera , piqa , ummi . :) Bestie :') Dengan dorang pun aku dah bahagia . Aku terpaksa mengaku aku sangat berharap tahun depan aku nak sangat sama kelas dengan dorang  . Takberubah pun takpe . Azzam kata : InsyaAllah :) Aku kata : Amin :) Lepas makan - makan pergi training  . Bagus lah kan , bakar lemak ;)




Sory # takpanjang . Kbai . 




Thankyou-Thankyou :)

Kem Perdana SMKSP :D

Hello blogger :) Okayy hari ni kite nak story pasal  pergi kem hari tu . Wohuuuu Best gilaa :) Rugi tak pergi tau . Tahun ni first time pergi kem yg agak mengerikan . Hahaha . Tempat kem tu  memang hutan . Kem ni best , yang mana kitorang boleh suka hati mak bapak nak bawak Handphone , camera and many more . Okay macam biasa tidur 10 minit jaa :0 wow . Aku tak pernah buat aktiviti yg macam gini . Kem kan ?

Gambar - gambar ni bukan hak milik aku . Hak milik cikgu azrul , abg shah , kak alia . Next --scroll down

 .
Selamat datang ke kem Hanifa . Gopeng . perak . 




5 jam kitorang ada dalam bas . 5 jam jugak kitorang dengar lagu jiwang . Mak ai :) sayu je dalam perjalanan tu . Aku asyik makan chewing gum , minum air 100plus . Cukup . Dalam bas jugak kitorang buat edisi bergambar , #belum sampai lagi dah ambik gambar . Kayy biasa bro :) Dalam pukul 4 lebih camtu , cuaca dah mendung . Dalam hati aku : mesti basah kuyup ni .  Kenyataan Betul :) Takpe aku suka .





Hari kedua . Dapat anaucement :) JUNGLE TRACKING . woooo . Aku orang yg paling ecxited . Okay aku bahagia disamping kak ayang :) dia banyak tolong aku . Dengan kasut licin nya , sampai tapak kasut tercabut. Mula - mula jalan street je . Dah sampai the real jungle , naik bukit . Time tu aku ingat  Mak bapak aku je memanjang . wehh , sebelah gaung tau tak . mana tak ingat mak :) selawat banyak2 . Dh naik bukit , turun bukit pulak . Hati aku dah tenang , Ingat nak turun bukit tu ok . Tapi lagi mengerikan :) Licinnnyyaaa . pegang pokok ja . Aku sayang pokok kat hutan tu .




Lepas tu . River crossing pulak . Tengok air deras je . Laju nya air tu . Mak ai , Tali tu rasa nak tercabut je . Aku dah takut . Pegang je tali tu , bayangkan badan aku yg berat ni air boleh tolak :D hahha . Lawak .
Abag tu kata FOCUS , jangan ingat pakwe . ok aku lupakan pakwe aku . (Aoron Aziz  -.- ) Dah sampai penghujung tu bapakk lah lega wehh . wuuuu . aku tulis ni pun rasa ecxited . Then main - main air .Wah aku baru tahu aku ni kuat . 





Lepas tu , water tubing pulak .Korang pernah pergi sunway tak ? hah mcm tu lah rasanya . JERIT MACAM ORANG GILA . Tapi yg ni , duduk atas tube tayar besar # tayar lori  gamaknya . Kitorang trip paling last , aku , kak ayang , abg mus , pika , hidayah , nisa :) Biar arus tu yg bawak kite . Time tu memang boleh mimpi , macamana aku dah besar nanti , pakai kereta apa ? hahaha . cikgu lepaskan sorang -sorang :) Best . Arus tu memang bawak betul - betul sampai tempat kem tu . Tapi yang sakit hati nya arus tu bawak aku ketepi , langgarlah segala rumput , daun pelaga , dahan pokok pun ada ! Sakit punggung ku :) langgar batu :) laju sangat :) sampai tempat kem , aku hanyut . Naseb baik abang tu ada . Ramai menyaksikan aku hanyut . Yeah , aku glamour . korang ? Rasa nak buat lagi ja . Dalam 12 minit camtu tulah perjalan penghanyutan kitorang .





Kayy , lepas tu aktiviti station pulak . belajar tolong orang , belajar buat tali . baca kompas . Seronok . Malam pulak malam palinh syiookk ;) Malam kebudayaan . Hahah . group kitorang palin best :) -Perasan . Tapi memang pun . Dapat nombor satuu . Kitorang buat drama anak derhaka . Kitorang berjaya buat orang menangis , gelak dan diam . Abg mus jd anak derhaka . Aku jadi bibik . Hahaha . Hantar air kat depan :) tapi watak aku tu lah yang buat ramai gila orang gelak . Aku pun tak tau kenapa . SUKHOIII :D nama kumpulan kitorang .Memang best malam tu .







okayy . pukul 12 gerak to KL . pukul 5 sampai KL .Alhamdulillah ;) selamat pergi , selamat balik :)
Aku mengaku , this was be a sweet memory , perfected ! 
Rasa nak pergi lagi :) Oraiit . dah lewat ni , going to throw myself at bed :) 
Baii :)



















Thankyou-Thankyou :)