Sorry Blog Saya Tak Cantik . Awak Follow Kita , Kita Follow Awak Balik Tau :D Thanks .

Kem Perdana SMKSP :D

Hello blogger :) Okayy hari ni kite nak story pasal  pergi kem hari tu . Wohuuuu Best gilaa :) Rugi tak pergi tau . Tahun ni first time pergi kem yg agak mengerikan . Hahaha . Tempat kem tu  memang hutan . Kem ni best , yang mana kitorang boleh suka hati mak bapak nak bawak Handphone , camera and many more . Okay macam biasa tidur 10 minit jaa :0 wow . Aku tak pernah buat aktiviti yg macam gini . Kem kan ?

Gambar - gambar ni bukan hak milik aku . Hak milik cikgu azrul , abg shah , kak alia . Next --scroll down

 .
Selamat datang ke kem Hanifa . Gopeng . perak . 




5 jam kitorang ada dalam bas . 5 jam jugak kitorang dengar lagu jiwang . Mak ai :) sayu je dalam perjalanan tu . Aku asyik makan chewing gum , minum air 100plus . Cukup . Dalam bas jugak kitorang buat edisi bergambar , #belum sampai lagi dah ambik gambar . Kayy biasa bro :) Dalam pukul 4 lebih camtu , cuaca dah mendung . Dalam hati aku : mesti basah kuyup ni .  Kenyataan Betul :) Takpe aku suka .





Hari kedua . Dapat anaucement :) JUNGLE TRACKING . woooo . Aku orang yg paling ecxited . Okay aku bahagia disamping kak ayang :) dia banyak tolong aku . Dengan kasut licin nya , sampai tapak kasut tercabut. Mula - mula jalan street je . Dah sampai the real jungle , naik bukit . Time tu aku ingat  Mak bapak aku je memanjang . wehh , sebelah gaung tau tak . mana tak ingat mak :) selawat banyak2 . Dh naik bukit , turun bukit pulak . Hati aku dah tenang , Ingat nak turun bukit tu ok . Tapi lagi mengerikan :) Licinnnyyaaa . pegang pokok ja . Aku sayang pokok kat hutan tu .




Lepas tu . River crossing pulak . Tengok air deras je . Laju nya air tu . Mak ai , Tali tu rasa nak tercabut je . Aku dah takut . Pegang je tali tu , bayangkan badan aku yg berat ni air boleh tolak :D hahha . Lawak .
Abag tu kata FOCUS , jangan ingat pakwe . ok aku lupakan pakwe aku . (Aoron Aziz  -.- ) Dah sampai penghujung tu bapakk lah lega wehh . wuuuu . aku tulis ni pun rasa ecxited . Then main - main air .Wah aku baru tahu aku ni kuat . 





Lepas tu , water tubing pulak .Korang pernah pergi sunway tak ? hah mcm tu lah rasanya . JERIT MACAM ORANG GILA . Tapi yg ni , duduk atas tube tayar besar # tayar lori  gamaknya . Kitorang trip paling last , aku , kak ayang , abg mus , pika , hidayah , nisa :) Biar arus tu yg bawak kite . Time tu memang boleh mimpi , macamana aku dah besar nanti , pakai kereta apa ? hahaha . cikgu lepaskan sorang -sorang :) Best . Arus tu memang bawak betul - betul sampai tempat kem tu . Tapi yang sakit hati nya arus tu bawak aku ketepi , langgarlah segala rumput , daun pelaga , dahan pokok pun ada ! Sakit punggung ku :) langgar batu :) laju sangat :) sampai tempat kem , aku hanyut . Naseb baik abang tu ada . Ramai menyaksikan aku hanyut . Yeah , aku glamour . korang ? Rasa nak buat lagi ja . Dalam 12 minit camtu tulah perjalan penghanyutan kitorang .





Kayy , lepas tu aktiviti station pulak . belajar tolong orang , belajar buat tali . baca kompas . Seronok . Malam pulak malam palinh syiookk ;) Malam kebudayaan . Hahah . group kitorang palin best :) -Perasan . Tapi memang pun . Dapat nombor satuu . Kitorang buat drama anak derhaka . Kitorang berjaya buat orang menangis , gelak dan diam . Abg mus jd anak derhaka . Aku jadi bibik . Hahaha . Hantar air kat depan :) tapi watak aku tu lah yang buat ramai gila orang gelak . Aku pun tak tau kenapa . SUKHOIII :D nama kumpulan kitorang .Memang best malam tu .







okayy . pukul 12 gerak to KL . pukul 5 sampai KL .Alhamdulillah ;) selamat pergi , selamat balik :)
Aku mengaku , this was be a sweet memory , perfected ! 
Rasa nak pergi lagi :) Oraiit . dah lewat ni , going to throw myself at bed :) 
Baii :)



















Thankyou-Thankyou :)